Lär dig mer om din stads historia

Varje stad i Sverige har sin egen historia och du kan lära dig både mer om området och din egen familj om du djupdyker ner i din stads historia.

När byggdes särskilda viktiga byggnader, hette staden tidigare någonting annat och vilka betydande event har inträffat i området? Det finns mycket som ligger begravt och det är alltid kul att lära sig mer om stället man bor på. Utöver detta finns det några andra saker som du kan gräva vidare i, om du vill utöka din kännedom och lära dig mer.

Läs på om städerna runt omkring

När du har läst igenom vad du kan hitta om den stad som du bor i, så är nästa steg att börja gräva i historien hos de städer som ligger i närheten. Framförallt om din födelseort är en av de större städerna i området, så kommer den att ha haft inflytande på hur städer runt omkring sköttes och planerades.

Lär dig om arkitektur i staden

Oavsett vart du bor så kommer det att finnas flera äldre byggnader med en arkitektur som kan lära dig mycket om din stads historia. Vilka kända ingenjörer levde i staden förr och hur påverkade ny arkitektur dynamiken i staden? Vad användes dessa byggnader till och hur har staden förändrats sedan den började byggas?

Släktforska

Stadens historia kommer också gå hand i hand med din familj historia. Därför kommer det också ge flera fördelar om du börjar släktforska. Hur länge har din familj varit bosatta i orten och vad jobbade din släkt med förr i tiden?