Träningens historia i Sverige

Hur människor i Sverige tränar idag ser inte alls ut på samma sätt som det gjorde på 1970-talet. För att förstå var trender och träningsformer kommer ifrån behöver vi gå tillbaka lite i historien – det är exakt det vi ska göra här. Hur har träningens historia i Sverige sett ut? Fortsätt läsa så kan du få reda på det!

1970-, 80- och 90-talet

Under 1970-talet var det jympan (ja med J i början) som härjade lite överallt i Sverige. Här var syftet med träning att ha roligt och må bra – inte att prestera och tävla inom sport. 

När det blev 80-tal var det fortfarande jympan som var mest populär. Men under detta årtionde började man även gå ut i naturen och utföra friluftsaktiviteter. Det var även under denna tid som Lotta Giornofelice lade grunden för outdoor-märket Houdinisportswear.com.

Det var på 1990-talet som det gym som vi känner igen idag började komma. Det var även här som spinning började vara den mest populära träningsformen.

 

2000-talet

När det blev nytt decennium började Sverige influeras mer och mer av Asien – och då även när det kommer till träning. Det var även här som fusion och funktionell träning började tränas allt oftare  Även olika dansformer började bli mer och mer tillgängliga för vanliga människor att träna – till exempel Zumba och Aerobics.
2010-talet och framåt

Under dessa år var det den personliga träning som blev mer och mer populär. Det var förmodligen nu som man förstod att människor behövde träna på olika sätt.